PLONK - Nieuws
Jumper Zaandam,  1506 VE Klokbaai 9-11,  Zaandam NL

Sinds april dit jaar zijn de huisjes van PLONK ook te koop bij de Buitencentra van Staatsbosbeheer. Al deze centra liggen bij een belangrijk natuurgebied en dragen daarom ook de naam van dat gebied. De Buitencentra worden gezien als de balngrijkste pleisterplaats van Staatsbosbeheer voor het publiek. De centra hebben een éénduidige uitstraling op het gebied van communicatie en deels ook een gezamenlijk aanbod aan arrangementen, activiteiten, evenemenen en winkelproducten.

Naast algemene producten, zoals fiets- en wandelkaarten, boeken, naar Buitenproducten en souvenirs, zijn er veelal ook speciale streekproducten verkrijgbaar. Bij de informatiebalie worden doe- en ontdektochten verhuurd en starten er verschillende activiteiten. Op de website van Staatsbosbeheer, www.staatsbosbeheer.nl, staat een compleet activiteiten overzicht.

Player

De eerste PLONK huisjes zijn in de winkel verkrijgbaar!

Al meer dan 400 winkeliers hebben met veel enthousiasme PLONK in hun assortiment opgenomen! En het lijkt erop dat er nog vele gaan volgen...

De PLONK huisjes komen samen met voorjaar & zomervoer van Vitakraft in de winkel te staan onder het motto: ‘Maak van je tuin een Vogelparadijs!’

De combinatie van PLONK en Vitakraft is straks onder andere te vinden bij: Makro, Petsplace, Faunaland, Jumper, Tuinland en Agrimarkt. Alle locaties die nu bekend zijn vind je op de ‘Winkels’ pagina. Je kunt daar eenvoudig een verkooppunt bij jou in de buurt vinden.

Wil je op de hoogte gehouden worden over PLONK, schrijf je dan hiernaast (links) in voor de PLONK nieuwsbrief. Dan kan jou niets ontgaan!

Maak van je tuin een vogelparadijs!

Bijna iedereen weet dat het goed is vogels 's winters bij te voeren. Minder bekend is dat bijvoeren in het voorjaar net zo belangrijk is omdat het drukke voorjaar enorm veel van de krachten van de vogel vergt . Met speciaal voorjaar- en zomervoer en de juiste behuizing maak je je tuin zo vogelvriendelijk dat er een veel grotere verscheidenheid aan vogels in je tuin verwachten valt. Tot wel meer dan twintig soorten!

PLONK nestkastjes, plezier voor kind en dier!

Met PLONK nestkastjes betrek je kinderen op een leuke manier bij de natuur. Ze bouwen zelf hun eigen nestkast door de eenvoudige pen-gat verbinding. Omdat hierbij alleen een hamer nodig is, kunnen ook jonge kinderen hiermee zelf aan de slag. Op de website www.plonk.nl leert kabouterjongetje PLONK  ze op een leuke en eigentijdse manier hoe ze hun PLONK huisje het beste kunnen gebruiken, maar nodigt ze ook uit hun creativiteit te gebruiken bij bijvoorbeeld het "pimpen" en het maken van een kijkdoos van de verpakking.

Door met PLONK in aanraking te komen leren kinderen veel over de natuur in hun eigen tuin, en hoe leuk het kan zijn gastheer te zijn van wel 20 soorten vogels en andere dieren! Het ontwerp van de huisjes is gericht op functionaliteit; het vogelhuis heeft de ideale maten en constructie voor veel vogelsoorten, de solide mussenflat vervangt de broedplaats onder de dakpannen, en het vlinderhuisje geeft dubbel plezier: Een prachtige vlinderpoulatie in je tuin en genoeg rupsen voor de vogels.

Met Vitakraft VitaGarden voorjaarsvoer en PLONK nestkastjes maak je dus eenvoudig van je tuin een waar vogelparadijs!

Hoi, ik ben PLONK!

Ik bouw huisjes voor mijn vriendjes en ik vind het leuk als jij me daarbij helpt!
Nu maak ik huisjes voor mijn vogel- en mijn vlindervriendjes, maar ik wil ook graag huisjes bouwen voor andere dieren zoals de vleermuis en voederhuisjes en nesthulpjes. Als jullie nog andere leuke ideeën voor mij hebben, dan hoor ik het graag! 

Leren met PLONK
Ik leer elke dag wel iets nieuws over mijn vriendjes, over wat ze leuk vinden, wat ze eten, hoe ze het liefst wonen, noem maar op. Als jij daar ook meer over wilt leren, klik dan maar eens naar de ‘Weetjes’ pagina. Je vindt er  allerlei leuke en interessante weetjes over mijn vliegende vriendjes en over hun gewoontes.

Bouwen met PLONK
De huisjes die ik maak, zijn van dik en onbehandeld naaldhout. Ze zijn reuze stevig, omdat je ze met deuvels (houten pennetjes) in elkaar zet. Je hebt dus alleen maar een hamer nodig om de huisjes te bouwen. Natuurlijk mag je best een beetje houtlijm gebruiken, maar dat hoeft niet.

Mijn huisjes worden nóg leuker als je ze vrolijk beschildert met verf, of als je er mooie tekeningen op maakt met stiften of potlood. Vogels en vlinders vinden het prachtig als je probeert om er iets heel moois van te maken. Kijk eens rond op ‘Pimp je PLONK’ voor ideetjes en voorbeelden van fraai beschilderde huisjes.

Ik zou het ook fantastisch vinden als je een foto maakt van jouw gepimpte huisje! Stuur je  foto, met een leuk verhaaltje erbij, naar mijn ‘Galerie’, dan hang ik daar je kunstwerk op en kan iedereen jouw mooie huisje bewonderen op mijn website.

TIP: Als je wilt dat jouw huisje nog langer meegaat, kun je een beetje beits of lijnzaadolie gebruiken om het huisje te beschermen tegen regen, zon en wind.

Spelen met PLONK
De doos waarin het huisje zit, kun je omtoveren tot een geweldige kijkdoos. Door hier te klikken download je een tekening met allerlei leuke kijkdoosfiguurtjes erop. Natuurlijk kun je zelf ook andere figuurtjes maken. Ik zou het leuk vinden als je ook van jouw kijkdoos een foto zou maakt die ik kan ophangen in mijn galerie.

Lees voordat je het huisje in elkaar gaat zetten de gebruiksaanwijzing goed door. Kijk ook goed naar de tips hoe en vooral waar je de huisjes op kunt hangen. Wanneer jouw huisje bewoners krijgt, dan hoor ik  graag van je hoe ze eruit zien en wat ze doen!

Veel plezier met jouw huisje en bedankt dat je mij helpt mijn gevleugelde vriendjes te helpen!

Groetjes,
PLONK